16 Şubat 2014 Pazar

Muadil Toner Ne Demek?

Muadil tonerin ne olduğunu öğrenmeden önce muadil kelimesinin karşılığının ne olduğunu bilmek gerekir. Muadil demek ''denk'' demektir. Hemen örnek vererek açıklayalım. A ürünü 75 TL değerinde bir üründür. B ürünü ise 50 TL değerinde bir üründür. Özelliklerine bakacak olursanız her iki üründe aynı özelliktedir ama B ürünü daha ucuzdur. İşte B ürünü muadil oluyor. Özellikle eczanelerde pek çok defa duymuşsunuzdur bu kelimeyi. Bu ürünün bir de toner piyasasında ki durumuna bakalım.

Bir önceki yazımızda toner almak isteyen insanların neden muadil toner piyasasına yöneldiğinden bahsetmiştik. Yazımızı buradan okuyabilirsiniz. Muadil toner bire bir orjinaliyle denk tonerdir. Tüm özellikleri orjinal toner ile aynıdır. Orjinal bir toner ne kadar dayanıklıysa muadil toner de bir o kadar dayanıklı ve uzun ömürlüdür.



Her iki üründe birbirine denk ürünler ama muadil toner orjinal toner arasında ortalama 25-30 lira gibi bir fark oluyor. Fazla para verip aynı işi görecek bir orjinal toner almanız tavsiye edilmez. Yurt dışından ithal edilmiş, en iyi şartlarda korunmuş paketinde muadil tonerleri tonersepeti'nden temin edebilirsiniz. Kullandıktan sonra orjinalinden hiç bir farkı olmadığını göreceksiniz. Şimdiye kadar kullanan hiç kimseden bir şikayet alınmadı. Alacağınız üründe karşılacağınız herhangi bir sorun ile zaten ilgilenilecektir.

Tonerden bahsediyorsak biraz yazıcılardan da bahsedelim. İncelediğiniz zaman binlerce yazıcı çeşidi olduğunu görürsünüz. Hepsinin modelleri birbirinden farklı olduğundan özellikleri de farklılık gösterir. Mesela sürekli çıktı almanız gereken bir işiniz varsa muadil toneri tercih etmelisiniz. Çünkü orjinal tonere fazla para ödeyeceksiniz ve tonerinizi sık sık kullandığınız için aynı ücreti tekrar tekrar vereceksiniz. Bunu yapmak yerine muadil toner alıp işiniz için büyük bir kâr elde edebilirsiniz.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder